Λονδίνο: Μέρα πρώτη

Η πρώτη μέρα βασικά δεν υπήρξε,  αφού φτάσαμε στο Gatwick περίπου στις 18:30. Μετά από 45 λεπτά περίπου ήμασταν στο σταθμό Victoria. Το ξενοδοχείο που κλείσαμε είναι 5 λεπτά με τα πόδια.

Πρώτη θετική εντύπωση η εξυπηρέτηση στο τρένο. Είχαμε κλείσει από πριν το εισιτήριο ηλεκτρονικά και όταν μπήκαμε απλά έδειξα στον ελεγκτή τον αριθμό κράτησης που μου είχε έρθει σε sms στο κινητό. Καμία απολύτως ταλαιπωρία! Και όλο το προσωπικό ευγενέστατο…

Πρώτος έλεγχος στο ξενοδοχείο βέβαια, αφού είμαστε geeks, το wifi. Ok, προφανώς παίζει.

Βολτούλα στην περιοχή για να δούμε που μπορούμε να φάμε. Σε γενικές γραμμές γύρω στις 9 το βράδυ τα περισσότερα μαγαζιά ήταν γεμάτα κόσμο ή απλά κλείνανε. Σε ένα μαγαζί που διαφήμιζε ότι πουλάει Ταϊλανδέζικο φαγητό, μέσα όλοι πίνανε μόνο μπύρες βλέποντας κάποιον αγώνα στην τηλεόραση.

Τελικά κάτσαμε σε ένα Μεξικάνικο / Κουβανικό εστιατόριο. Πληρώσαμε περίπου 30 λίρες και φάγαμε πραγματικά μέχρι σκασμού… Σε βαθμό που κράτησα φωτογραφία τις μερίδες ως σημείο αναφοράς του πόσο πλούσιες ήταν! Και φυσικά εξαιρετικά καλοψημένο φαγητό.

10 παρά 5 το μαγαζί χαμήλωσε τη μουσική, αν και συνέχισε να δέχεται κόσμο. Δεν ξέρω τι παίζει με τη νομοθεσία εδώ. Φεύγοντας όμως βρήκαμε ανοιχτό super market στο δρόμο για βασικές προμήθειες για το ξενοδοχείο (αναψυκτικά / νερά).

Μέχρι στιγμής μου έχουν κάνει φοβερή εντύπωση οι δρόμοι που έχω δει, τα καθαρά πεζοδρόμια και το γεγονός ότι σπάνια συναντάς κάποιο πρόβλημα σε αυτά, αλλά και η οργάνωση που έχουν γενικά σε όλα.

Σήμερα θα αρχίσουμε να γυρνάμε γενικά, οπότε θα ακολουθήσει και άλλο post.

3 απαντήσεις στο “Λονδίνο: Μέρα πρώτη”

  1. Δεν έχω πάει ποτέ στην Αγγλία αλλά για το Λονδίνο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Αλήθεια πόσο κάνει το μικρό μπουκαλάκι νερού εκεί πέρα? Στη Βαρκελώνη το μικρό νερό (250ml) είχε 1.3 με 1.5 ευρώ…

  2. 43 πένες το 500ρι evian από το super market… Δεν είναι άσχημα νομίζω.
    Btw στο super market έχει ταμεία self service… περνάς το barcode μόνος σου και βάζεις τα χρήματα σε μηχάνημα…

  3. Καλά ξηγιέσαι ρε μπαγάσα! Και σε μένα μου είχε κάνει εντύπωση η καθαριότητα αν και μου είπανε ότι αυτό ισχύει μόνο για την “βιτρίνα” της πόλης..όσο απομακρύνεσαι από κέντρο η κατάσταση αλλάζει. Περιμένω εντυπώσεις από πρωινές ώρες όπου οι ρυθμοί τους..σου προκαλούν άγχος!

Τα σχόλια είναι κλειστά.