(Ελληνικά) Facebook Privacy

Sorry, this entry is only available in Ελληνικά. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Σήμερα, προσπαθώντας με ένα κοντινό μου πρόσωπο να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στο προφίλ του στο Facebook, παρατηρούσα μερικά περίεργα πραγματάκια όσον αφορά τον τρόπο που προστατεύει τα μέλη της η υπηρεσία.

Κατ’ αρχήν, όταν κάνεις block έναν χρήστη, αυτόματα αυτό λειτουργεί και αντίστροφα, δηλαδή ο χρήστης αυτός δεν μπορεί να δει το δικό σου προφίλ. Αυτό είναι λογικό και καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Εκεί όμως αρχίζουν τα παράξενα. Όταν ένας χρήστης είναι blocked, τα σχόλια και τα likes του δεν εμφανίζονται καθόλου σε εσένα, ακόμα και αν είναι στο προφίλ σου και τα βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι! Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν έχει γράψει πράγματα στο προφίλ σου πριν τον κάνεις block, τα οποία θέλεις να τα αφαιρέσεις… αλλά δεν τα βλέπεις! Έχει λογική;

Αυτό λύνεται σχετικά εύκολα, τον κάνεις unblock, τα αφαιρείς, και μετά ξανά block… Ή μάλλον… άκυρο, πρέπει να περάσουν άλλες 48 ώρες μέχρι να τον ξανακάνεις block…

Ok, αφαιρείς τα σχόλια… τι γίνεται όμως με τα likes; Δεν θες ρε παιδί μου να εμφανίζεται η φάτσα του άλλου στο προφίλ σου και να κάνει like τις φώτο σου. Δεν μπορείς όμως να τα αφαιρέσεις! Λύση; Διαγραφή της φωτογραφίας και ξαναανέβασμα, χάνοντας όμως ότι άλλο like/comment υπήρχε… Μαλακία.

Τέλος, όταν κάνεις block κάποιον ή σε κάνει αυτός, δεν μπορείς φυσικά ούτε να αφαιρέσεις τα likes/comments που έχεις κάνει εσύ στο δικό του προφίλ. Αυτός δεν τα βλέπει, όμως οι φίλοι του τα βλέπουν κανονικά.  Ακόμα και αν π.χ. η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη και σε κάποιο group αλλά ανοίκει σε album του χρήστη, όταν κάνεις unlike τη φώτο, σου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχεις πρόσβαση!

Με άλλα λόγια, θέλει λίγη προσοχή το πως διαχειρίζεστε το προφίλ σας και το τι γράφετε οπουδήποτε, γιατί μετά δεν έχετε κανένα έλεγχο πάνω σε αυτό.

Κανονικά πιστεύω ότι τουλάχιστον όταν κάνεις κάποιον block, θα έπρεπε αυτόματα να κρύβονται τα σχόλια/likes του από το προφίλ σου (και αντίστροφα) για όλους τους χρήστες. Είναι και το πιο λογικό πράγμα, όταν κάνεις block κάποιον προφανώς δεν γουστάρεις να εμφανίζεται η φάτσα του κάθε motherfucker στο προφίλ σου!

4 thoughts on “(Ελληνικά) Facebook Privacy”

  1. Γενικά και ειδικά η χρήση του facebook θέλει προσοχή. Ναι έχει ελλείψεις… 🙁 Καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι να επαναπροσδιορίσουν κάποια πραγματάκια όσο αφορά τα privacy settings…Έτσι θα μπορούμε μελλοντικά να μην έχουμε οποιαδήποτε μορφή προσέγγισης – σχέση με τον motherfucker&idiot (κ.α λοιπά άλλα σκατά)!
    Καλή εβδομάδα!

  2. και οταν σου κανουν like σε φωτο προσωπικες ερχονται οι ενημερωσεις αλλα δεν υπαρχει στη φωτο το like τι γινεται?

  3. Εγώ δεν μπορώ να κανω λικε και μου γραφει οτι εχουν μπλοκαριστει προσωρινα. Αν ξερει κανενας τι κανουμε στην περιπτωση αυτη ας βοηθησει!!!!!!

Comments are closed.