(Ελληνικά) CaptainBook.gr

Sorry, this entry is only available in Ελληνικά. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Το τελευταίο project που ανέβασα είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο έστησα για λογαριασμό τριών φίλων, σε συνεργασία με τον εξαιρετικό γραφίστα Γιάννη Αγάθο.

Το Logo
Το Logo

Αν και ακόμα δουλεύουμε και κάνουμε διαρκώς αλλαγές, το site λειτουργεί ήδη σε beta μορφή και μπορείτε να κάνετε κανονικά τις αγορές σας από αυτό.  Ήδη έχω κάνει μια πολύ μεγάλη παραγγελία την οποία και παρέλαβα σήμερα.

Μια ιδιαιτερότητα του site σε σχέση με άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα με βιβλία, είναι ότι πέρα από κατάστημα, είναι ένα πλήρες portal γύρω από το βιβλίο. Θα έχει αρκετά πλούσια αρθρογραφία, πληροφορίες όπως βιογραφικά συγγραφέων, αλλά και διάφορες λειτουργίες με σκοπό να το μετατρέψουν σε μια δυνατή κοινότητα γύρω από το βιβλίο.

Η υλοποίηση έγινε με τη βοήθεια δύο πολύ δυνατών open source projects. Το ένα είναι το Zen Cart για τις λειτουργίες του cart, το άλλο είναι το wordpress για τις λειτουργίες της κοινότητας.

Φυσικά για να τα παντρέψω χρειάστηκε αρκετές τροποποιήσεις, ενώ για τις ιδιαίτερες ανάγκες του καταστήματος χρειαστήκαμε πάρα πολλά custom modules και plugins, ενώ αναπτύσσουμε σταδιακά και άλλα.

Για να είμαι και σωστός απέναντι στην κοινότητα, κάποια στιγμή που θα είναι 100% ολοκληρωμένο το site, θα δημοσιεύσω κάποιο από τα modules ως open source.

Όσοι λοιπόν ψάχνετε για κάποιο βιβλίο… ρίξτε και μια ματιά από το CaptainBook.gr. Εννοείται ότι κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο!

13 thoughts on “(Ελληνικά) CaptainBook.gr”

 1. Εγώ πληρώνομαι ως developer για το στήσιμο και κάποιο support. Από εκεί και πέρα το site δεν είναι δικό μου για να έχω άλλα κέρδη. Donations έχω κάνει στο παρελθόν για διάφορα project, όπως επίσης έχω δώσει αρκετό από τον χρόνο μου για να συνεισφέρω όσο μπορώ σε διάφορες κοινότητες. Σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω. Νομίζω ότι είναι το να δώσω πίσω ένα κομμάτι κώδικα το οποίο θα φανεί χρήσιμο σε αρκετό κόσμο είναι εξ’ ίσου σημαντικό με κάποιο donation.

 2. χαχαχα σε έπεισα! thanks man!
  Όχι, το κομμάτι του eshop είναι zen cart και έχω φτιάξει custom κώδικα και στα 2 (zen cart / wordpress) για να δουλεύουν μαζί.
  Βασίστηκα σε ένα που υπήρχε ήδη (http://www.zen-cart.com/forum/showthread.php?t=27980) αλλά ήταν πολύ ελλιπές, οπότε χρειάστηκε αρκετή δουλίτσα.
  Π.χ. τώρα σχόλια μπορούν να αφήσουν μόνο οι χρήστες του zen cart στο wordpress και τα στοιχεία τους μπαίνουν αυτόματα, ενώ σε κάθε άρθρο έχω μια σειρά από custom fields που παίρνουν τιμές από τη βάση του zen cart για να δείχνουν το καλάθι, τα άλλα βιβλία του συγγραφέα κ.ο.κ.

 3. Nice nice work! 😀

  Δεν υπάρχει γαμώτο κανένα καλό module για το WP να παίξει σαν Eshop! Ευκαιρία λοιπόν να κάνει release! 😀

 4. Είναι μπέρδεμα η υπόθεση γιατί με τον τρόπο που το υλοποίησα και που δουλεύει και η ιστορία με το link που σου στέλνω παραπάνω, ουσιαστικά τα 2 script είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, με 2 διαφορετικές βάσεις δεδομένων κ.λ.π. και απλά στήνεις διάφορα πραγματάκια σαν modules του zen cart, διαμορφώνεις το theme του wordpress να δείχνει όπως το zen cart, και μετά παίζεις με διάφορα custom plugins για το wordpress για να διαμορφώσεις και το περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ μπερδεμένο για να γίνει release σαν module, μόνο ως ενιαίο πακέτο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει.
  Αν βρω χρόνο θα επιχειρήσω να το κάνω (και να στο στείλω)… αλλά θέλει αρκετή δουλειά.

Comments are closed.