(Ελληνικά) Webcam στο linux

Sorry, this entry is only available in Ελληνικά. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Τις τελευταίες 2 μέρες προσπαθώ να κάνω την webcam μου να λειτουργεί σωστά μέσα στο linux. Είναι μια Intel YC76. Αν και την αναγνωρίζει, δεν λειτουργεί με τίποτα! Έχω ψάξει άπειρα forum, αλλά δεν έβγαλα άκρη… οι γνώσεις μου δεν είναι και ιδιαίτερες και δεν με βοηθάνε και έχω πελαγώσει.
Κάνω boot στα windows μόνο για να χρησιμοποιήσω τη webcam (βλέπετε έχω συγγενείς στο εξωτερικό και είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας).
Σήμερα δανείστηκα από ένα τοπικό κατάστημα μια νέα webcam για να δοκιμάσω, η οποία όμως αυτή τη φορά δεν αναγνωρίζονταν καθόλου.
Το χειρότερο είναι ότι όσο ήμουν στην Αθήνα είχα μια άλλη αρχαία webcam, νομίζω της philips, η οποία συνδέονταν μέσω composite στο tuner και την έβλεπαν όλα τα προγράμματα.
Όταν μετακόμισα την παράτησα και τώρα τραβάω τα μαλλιά μου…
Τέλος πάντων, μόλις βρω χρόνο θα συνεχίσω το ψάξιμο, γιατί κουράστηκα :p

3 thoughts on “(Ελληνικά) Webcam στο linux”

  1. Πρέπει να έχεις λάθος στο όνομα της κάμερας. Το Google βγάζει πολύ λίγα αποτελέσματα.
    Τι όνομα δείχνουν το
    Σύστημα/Διαχείριση/Διαχείριση συσκευών;

  2. Το όνομα της κάμερας είναι σωστό. απλά ψάχνω με βάση το chipset το οποίο είναι της konica. Δεν θυμάμαι τώρα γιατί είμαι σε windows, αλλά βρήκα πάρα πολλές πηγές πληροφοριών, από τις οποίες καμία δε με βοήθησε.

Comments are closed.