(Ελληνικά) Fedora Core 5 και Repos…

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Πριν φύγω από την Αθήνα αποφάσισα να κατεβάσω το Fedora Core 5 για να το περάσω στα PC μου. Το πέρασα δοκιμαστικά στο laptop και μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές με καλύπτει και είμαι ευχαριστημένος από την αλλαγή από το 4 που είχα. Με χαλάει λίγο η υποστήριξη στο KDE και κάποια bugs με τα ελληνικά που πρέπει να διορθωθούν στο χέρι.
Το πρόβλημα που προέκυψε είναι το εξής: Για να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές σύστημα desktop με το fedora πρέπει να φας αρκετή ώρα κατεβάζοντας πακέτα με το yum, όπως codecs, mp3 support, java και άλλα ωραία πράγματα.
Στο laptop δεν έχω πρόβλημα να κάνω αυτό το update, πάω όσο είμαι στην Αθήνα κάπου που θα βρω γρήγορη σύνδεση και ξεμπερδεύω, όμως στο desktop την εγκατάσταση στο desktop pc θα την κάνω στην Ικαρία που δεν υπάρχει πουθενά γρήγορη σύνδεση… Τι θα κάνω;
Πήρα μια μέρα λοιπόν το laptop και πήγα σε ένα datacenter στην Αθήνα και κατέβασα… όλα τα repos του yum… Fedora updates, updates debug, extras, extras debug, livna, livna debug, freshrpms και διάφορα άλλα τέτοια πραγματάκια.
Θα τα βάλω όλα σε έναν 40ρη σκληρό δίσκο και θα στήσω ουσιαστικά το δικό μου τοπικό mirror για να κάνω τη δουλειά μου στην Ικαρία :p
Μετά τα γράφω σε μερικά dvd και τα κρατάω καβάτζα.
Τραβηγμένη λύση βέβαια, αλλά μου πήρε περίπου μισή ώρα για να τα κατεβάσω όλα, δεν κουράστηκα δηλαδή ιδιαίτερα.