Ανεξερεύνητη Ικαρία και Φούρνοι

Το εξώφυλλο
Το εξώφυλλο

Πριν από μερικές μέρες πήρα από την Αλεξία Παλαιστή το βιβλίο που κυκλοφόρησε “Ανεξερεύνητη Ικαρία και Φούρνοι“. Λόγω της ενασχόλησής μου με το Nikaria.gr αλλά και της αγάπης μου για το νησί, έχω διαβάσει τα περισσότερα βιβλία και οδηγούς που κυκλοφορούν, όμως το συγκεκριμένο ομολογώ ότι με εντυπωσίασε. Όπως επίσης και τη Χριστίνα, η οποία δεν έχει σχέση με την Ικαρία και ξεφύλλισε το βιβλίο με πολύ ενδιαφέρον.

Κατ’ αρχήν, όπως είναι φυσικό, μεγάλο μέρος του περιέχει πληροφορίες από προηγούμενη βιβλιογραφία. Όμως έχει κάνει ένα καλό ξεκαθάρισμα και προβάλει το υλικό με πολύ ωραίο τρόπο (βοηθάει και το πολύ καλό στήσιμο).

Στο βιβλίο θα βρείτε αρχικά κάποιες βασικές πληροφορίες για Γεωγραφία/Γεωλογία/Μορφολογία, για τους μύθους του νησιού, την ιστορία του,  χλωρίδα – πανίδα, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι τα διάφορα κεφάλαια που λένε για την ζωή και την κοινωνία του νησιού στις διάφορες μορφές (γλώσσα/ωράρια/μουσική κ.λ.π.).

Όμως, ως οδηγός, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο είναι το κατά πόσο καλύπτει το τουριστικό κομμάτι.  Σε αυτό τα καταφέρνει πολύ καλά. Αφ’ ενός καλύπτει περιοχές που δύσκολα θα δείτε σε άλλους οδηγούς, αφ’ ετέρου τις περιοχές που θα βρείτε σε άλλους οδηγούς, εδώ θα τις δείτε με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια (π.χ. στον Άγιο Κήρυκο γράφει την ιστορία του Σεβδαλί, την ιστορία των Φλεβών κ.α.).

Για πιο μεγάλη ευκολία οι περιοχές εμφανίζονται με τη σειρά κάποιων έτοιμων διαδρομών που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει. Είναι πολύ βολικό, αφού π.χ. ακόμα και κάποιος κάτοικος του νησιού μπορεί να χρησιμοποιήσει τον οδηγό ως μπούσουλα για να ξεναγήσει κάποιον φιλοξενούμενο φίλο.

Τέλος, μεγάλο μέρος του βιβλίου αναφέρεται στους Φούρνους. Δε γράφω για αυτό, όμως στην επόμενη βόλτα στους Φούρνους θα το χρησιμοποιήσω σίγουρα.

Αγοράστε το από το CaptainBook.gr!