Θα πνίξω τον γείτονα!

Χθες το μεσημέρι, μετά από πολύ καιρό, επιτέλους ήρθε στο σπίτι τεχνικός της Vivodi για να μου συνδέσει τη γραμμή που είχα ζητήσει. Με άλλα λόγια, έφτασε η ώρα να βάλω adsl στο σπίτι.

Όλα πήγαιναν μια χαρά, μπήκε στο σπίτι να τσεκάρει τις μπρίζες, είδε το κουτί της πολυκατοικίας κ.λπ., μέχρι τη στιγμή που μου είπε ότι πρέπει να τσεκάρει αν το κουτί που βρίσκεται στην διπλανή πολυκατοικία είναι εντάξει.

Για όσους δεν γνωρίζουν, σε παλιότερες πολυκατοικίες, αντί ο ΟΤΕ να βάζει γραμμή σε ένα – ένα όλα τα σπίτια, έβαζε ένα μεγάλο κουτί στο πρώτο, και μετά από εκεί έφευγε καλώδιο και πήγαινε από σπίτι σε σπίτι, συνήθως 6-7 σπίτια. Αυτό σημαίνει ότι για να συνδέσεις μια νέα γραμμή, έπρεπε εκτός από το κουτί της πολυκατοικίας, να έχεις και πρόσβαση πολλές φορές και στο κουτί της πρώτης πολυκατοικίας του δρόμου σου.

Τέλος πάντων, ξεκίνησε ο άνθρωπος να πάει να δει αν είμαστε κανονικά συνδεμένοι εκεί, εγώ δεν τον ακολούθησα. Όμως μετά από λίγο άρχισα να ακούω φωνές. Τι είχε γίνει;

Κάποιος γείτονας προσπαθούσε να διώξει τον τεχνικό επειδή δεν φορούσε στολή του ΟΤΕ και δε δεχόνταν ότι πλέον και οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν πρόσβαση σε αυτό το κουτί, αφού είναι απαραίτητο για να συνδεθεί μια νέα γραμμή και να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι.

Όσο και να προσπαθήσαμε να του εξηγίσουμε πως έχει η κατάσταση, ο άνθρωπος επέμενε ότι αν αγγίξει κάποιος το κουτί, θα ειδοποιούσε την αστυνομία (κάτι που ο τεχνικός του έλεγε να κάνει, αφού είχε το νόμιμο δικαίωμα και η αστυνομία θα το επιβεβαίωνε).

Τελικά με τα πολλά, ο γείτονας υποχώρησε να μας αφήσει μετά από καμιά ώρα, αλλά πλέον ο τεχνικός έπρεπε να φύγει γιατί είχε και άλλο ραντεβού σε άλλο σπίτι.

Το αποτέλεσμα είναι ότι εγώ έμεινα χωρίς internet και περιμένω να με ειδοποιήσουν για νέο ραντεβού από τη vivodi.

Τώρα… του καις το σπίτι ή όχι;

Μία απάντηση στο “Θα πνίξω τον γείτονα!”

Τα σχόλια είναι κλειστά.