(Ελληνικά) Netbeans 7.1

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Netbeans, η 7.1.

Αυτή η κυκλοφορία μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά, αφού για πρώτη φορά δούλεψα με την κοινότητα του στην ομάδα Netcat, κάνοντας καθημερινά δοκιμές στις daily builds που μας έδιναν οι developers και ψάχνοντας για bugs. Συγκεκριμένα ήμουν στην ομάδα που έκανε τις δοκιμές της php έκδοσης σε mac.

Η εμπειρία ήταν πολύ καλή, η επικοινωνία με την ομάδα που έκανε την ανάπτυξη αλλά και τους άλλους testers εξαιρετική και γενικά το οργανωμένο testing και bug reporting είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος που θέλει να εμπλακεί με κάποιο ανοιχτό project χωρίς να έχει πολύ εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Αυτό που χρειάζεται ουσιαστικά είναι κάποιος χρόνος και μια σχετική συνέπεια, καθώς για την αξιολόγηση των builds υπάρχουν συγκεκριμένα deadlines και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσεις.

Έχω σκοπό βέβαια να συνεχίσω την ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο project, ίσως και πιο ενεργά. Για την ώρα περιμένω το δωράκι  μου από την Oracle :p

Για τη νέα έκδοση, δείτε ένα σχετικό video ή κατεβάστε τη νέα έκδοση.