(Ελληνικά) Tron Legacy

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε το αφιερώσαμε λίγο στο Tron.

Tron
Η αφίσα της πρώτης ταινίας. Ποιος δεν την έχει δει;

Το Σάββατο είδαμε την πρώτη ταινία (Tron, του 1982), η οποία για την εποχή της κατά τη γνώμη μου ήταν απλά ασύληπτη (computerized γραφικά πριν καν εμφανιστούν οι πρώτοι υπολογιστές με Graphical User Interface). Όσοι δεν την έχετε δει, απλά δείτε την, ειδικά αν σκοπεύετε να δείτε το καινούργιο. Είναι άλλωστε και κλασική geek ταινία, όποιος περνάει πάνω από 2 ώρες τη μέρα μπροστά σε υπολογιστή και σέβεται τον εαυτό του πρέπει να το έχει δει :p Επιρροές και αναφορές προς την ταινία θα δείτε παντού, από ταινίες όπως το Matrix, μέχρι σειρές όπως το Chuck ή κινούμενα σχέδια όπως το SouthPark.

Συνεχίζοντας, χθες  πήγαμε σε 3D προβολή του Tron Legacy. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω κάτι μέτριο, αφού συνήθως οι συνέχειες (και ειδικά μετά από τόσα χρόνια) συνήθως δεν είναι καλές, αφού πρακτικά είναι ένας εύκολος τρόπος εκμετάλλευσης του αρχικού τίτλου για μεγαλύτερο κέρδος. Όμως, τελικά, η έκπληξη μου ήταν μεγάλη, αφού η ταινία ήταν εξαιρετική!

Θα ξεκινήσω από το 3D, το οποίο δεν κούραζε καθόλου, αφού η ταινία γυρίστηκε εξ’ αρχής σε 3D Format (από ότι διάβασα στο IMDB, πρόκειται για τις ίδιες τεχνολογίες με το Avatar, αλλά μια γενιά μπροστά).


Spoiler Alert

Δεύτερον, ο πολύ εντυπωσιακός Jeff Bridges, πριν από 30 χρόνια! Πραγματικά, βλέποντας την ταινία φαίνεται απίστευτο το ότι βλέπεις αυτόν τον ηθοποιό ΑΚΡΙβΩΣ όπως ήταν νέος, να παίζει κανονικά στην ταινία, και μάλιστα έναν αρκετά μεγάλο ρόλο!

Από σενάριο, εντάξει, δεν μπορώ να πω πολλά, κινείται στα πλαίσια της πρώτης ταινίας, λίγο καλύτερο και πιο δεμένο ίσως.

Η μουσική της ταινίας (από τους Daft Punk – οι οποίοι κάνουν και μια μικρή εμφάνιση) ήταν εξαιρετική, σήμερα έχω ακούσει το Soundtrack ήδη 3 φορές.

Από ειδικά εφέ… εντάξει, δεν θα μπορούσε να είναι μέτρια, απλά και λόγω της ιστορίας της ταινίας. Η δουλειά που έχει γίνει είναι απίστευτη!

Δεν θα συνεχίσω, απλά προτείνω σε όλους, πηγαίνετε και δείτε την ταινία (σε 3D προβολή καλύτερα)! Θα εντυπωσιαστείτε!

Μερικές σκέψεις ακόμα

Φτάνουμε  στην εποχή που το 3D Animation γίνεται τόσο ρεαλιστικό που στην κυριολεξία αναδημιουργεί ηθοποιούς και ο θεατής δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά από τον πραγματικό. Σε λίγα χρόνια σίγουρα θα βλέπουμε πια και πρόσωπα τα οποία δεν είναι στη ζωή (για την ακρίβεια, υπάρχει μια φήμη πως ο George Lucas αγοράζει ήδη δικαιώματα νεκρών ηθοποιών)… Φανταστείτε π.χ. μια  βιογραφική ταινία για κάποια προσωπικότητα, που αντί για κάποιον άλλο ηθοποιό, θα βλέπετε την ίδια την προσωπικότητα… Ή το πως θα εξελιχθούν τα μελλοντικά sequels ταινιών για τις οποίες τώρα αναγκαστικά αλλάζουν ηθοποιούς κάθε 3 ταινίες (π.χ. θα μπορούσε ο James Bond από κάποιο σημείο και πέρα να είναι πάντα ο ίδιος).

Όλο αυτό βέβαια μπορεί να έχει και πολύ άσχημα αποτελέσματα, και στην τέχνη του κινηματογράφου, αλλά και γενικά (φανταστείτε πως μια κυβέρνηση θα μπορούσε να δημιουργεί video με προσωπικότητες να λένε ότι χρειάζεται για να δημιουργήσουν συνθήκες που χρειάζονται).

Όπως και να έχει, σίγουρα στο μέλλον θα δούμε πολύ εντυπωσιακά πράγματα.

Update:

Δείτε και το άρθρο της Χριστίνας: Tron Smoky cat eyes