(Ελληνικά) Νέα μουσική υπηρεσία: moof – Μούφα ή όχι;

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Από τότε που το Last.fm άρχισε να χρεώνει τη χρήση του, πολλοί άρχισαν να ψάχνουν εναλλακτικές υπηρεσίες. Πολλοί από αυτούς, αντί να βρουν κάτι ανάλογο, γύρισαν σε πιο απλές λύσεις, όπως το Youtube.

Μια νέα υπηρεσία που προσπαθεί να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει μεταξύ μουσικών social networks και του youtube είναι το moof.

http://www.youtube.com/watch?v=sgjbVRpvBsU

Είναι μια μίξη ενός interface που θυμίζει το itunes, αλλά με δεδομένα από το youtube. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάνετε playlists από τραγούδια και βάζετε υλικό στη μουσική σας βιβλιοθήκη επιλέγοντας μέσα από τα videoclips τους. Μάλιστα, όταν ακούτε μουσική, στο κάτω αριστερό κομμάτι του player (αντίστοιχα με το itunes) παίζει κανονικά το video.

Παράλληλα υπάρχει και ο social χαρακτήρας, αφού δημιουργείτε προφίλ, ανταλλάζετε playlists με φίλους σας κ.λ.π.

Μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να βρεις μια καλή εκτέλεση τραγουδιού, αφού το youtube είναι γεμάτο ερασιτεχνικά video από κινητά σε συναυλίες…

Περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν οι εταιρείες σε αυτό, αφού το youtube μπορεί να αρχίζει να βγάζει άκρη με τις δισκογραφικές, όμως αυτή η υπηρεσία ξεφεύγει λίγο από τον σκοπό του.

Δείτε το στη διεύθυνση http://moof.com. Το  προφίλ μου στην υπηρεσία είναι moof.com/mrpc. Αν δεν σας κάνει κόπο στείλτε και κανένα comment με εντυπώσεις.

3 thoughts on “(Ελληνικά) Νέα μουσική υπηρεσία: moof – Μούφα ή όχι;”

  1. Το Last.fm με χάλασε για διάφορους λόγους. 1. διαπίστωσα ότι Αμερική έπαιζε καλύτερη μουσική από ό,τι στην Ελλάδα 2. οι χρεώσεις ήταν 3 ευρώ 3 δολάρια 3 λίρες ανεξάρτητα από την ισοτιμία 3. η ιστορία που φαίνεται τελικά ότι έγινε με τα στοιχεία στην RIAA

  2. Τι να πώ…το lastfm μου άρεσε εν μέρει διότι έβρισκες αρκετές πληροφορίες γύρω από τη βιογραφία καλλιτεχνών και τραγουδιών. Από την άλλη ναι το θέμα ισοτιμίας είναι ένα μείον. Βεβαίως δεν έπρεπε να το κάνουν συνδρομητικό…

  3. Εγώ πάντως έχω αφήσει το plugin του last.fm να τρέχει στο pc μου. Δεν μπορώ να ακούσω μουσική από αυτό, αλλά όταν π.χ. ακούω κάτι στο itunes, μπορώ εύκολα να ανατρέξω σε πληροφορίες για αυτό που ακούω και να βρω ιδέες για το τι θα ακούσω μετά, πάλι από το itunes.
    Επίσης εξακολουθεί να λειτουργεί ως μουσικό social network. Αυτά που ακούω μπαίνουν αυτόματα στη λίστα μου και βλέπω και άλλο κόσμο που ακούει τα ίδια πράγματα με εμένα.

Comments are closed.