(Ελληνικά) Η ΕΡΤ δε σέβεται τους χρήστες

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Χθες κυκλοφόρησε στο ελληνικό internet η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την παροχή οπτικοακουστικού υλικού από το αρχείο της μέσω ενός νέου site που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Δυστυχώς όμως πολύ γρήγορα διαπιστώσαμε πως το site δεν απευθύνεται σε όλον τον κόσμο. Όπως αναφέρεται μέσα στο site:

Λειτουργικά συστήματα (OS), Φυλλομετρητές (web browsers)
Ο δικτυακός μας τόπος έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί για τα λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows και Αpple Mac OSX. Δεν υποστηρίζονται λειτουργικά συστήματα Linux/Unix.

Στην αρχή δεν το είχα προσέξει, μέχρι τη στιγμή που άρχισα να βλέπω τα email της λίστας open source.
Ίσως να μην υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα αν μιλούσαμε για κάποια ιδιωτική εταιρία. Όμως μιλάμε για την ΕΡΤ, όπου είναι δημόσιος οργανισμός, μέρος των εσόδων του προέρχεται από όλους μας (πληρώνουμε όλοι τέλη για την ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ), και θα έπρεπε να σέβεται όλους τους πολίτες και να τους αντιμετωπίζει με ίδιο τρόπο.
Ακόμα και αν οι χρήστες του Linux είναι λιγότεροι, εξακολουθούν να είναι πολίτες που πληρώνουν τα ίδια χρήματα με τους υπόλοιπους και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται άνισα.
Τι άλλο να πω; Ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει σύντομα…

Edit: Τώρα είδα αυτό

7 thoughts on “(Ελληνικά) Η ΕΡΤ δε σέβεται τους χρήστες”

  1. Είμαι κι εγώ ένας χρήστης ελεύθερου λογισμικού που δυστυχώς η ΕΡΤ αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να έχω πρόσβαση στο υλικό του αρχείου. Έχω ήδη στείλει μήνυμα στην ΕΡΤ για το θέμα, ενώ ιστολόγιό μου έχω δημοσιεύσει σχετικό post: http://ktogias.wordpress.com/2007/12/10/Το-αρχείο-της-ΕΡΤ-στο-διδίκτυο-σε-ιδιόκ/

  2. Αν κάνεις αναζήτηση για “αυτό”, βγάζει 25εκ. αποτελέσματα. Είναι καλό να βάζουμε πιο κατάλληλα ονόματα αντί απλά για αυτό.

  3. Και από πότε για να κάνω μια αναφορά μέσα από το blog μου σε κάποιο post, θα πρέπει να κάνω και seo;

Comments are closed.