Ανταλλαγές σχολικών βιβλίων

Πριν από μερικές μέρες, όσο ήμουν ακόμα στις διακοπές μου, διάβαζα στα blogs σχετικά με όλο το χαμό που έχει γίνει με τα βιβλία του ΟΕΔΒ (τα σχολικά βιβλία δηλαδή). Μεταξύ των άλλων, το πιο σωστό πράγμα που διάβασα ήταν αυτό το άρθρο, καθώς πιάνει την πρακτική μεριά του πράγματος και προτείνει μια λύση στους γονείς, έστω και προσωρινή.

Αμέσως σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη στήριξη και ίσως να ήταν σκόπιμο να δημιουργηθεί κάπως μια web υπηρεσία να το οργανώνει λίγο αυτό σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Το πρότεινα στα παιδιά του CaptainBook.gr, καθώς εκτός από φίλοι, είναι άτομα τα οποία ξέρω ότι θα έδειχναν ενδιαφέρον και θα ήταν διαθέσιμοι να καλύψουν και το όποιο πιθανό κόστος, χωρίς να επιδιώκουν το κέρδος, αλλά το να πετύχει η κίνηση.

Έτσι, μόλις επέστρεψα, μετά από ένα σύντομο ραντεβού, μέσα σε δύο μέρες καταφέραμε να ανεβάσουμε μια εφαρμογή για να οργανωθεί καλύτερα ένα δίκτυο ανταλλαγών. Οι γονείς μπαίνουν μέσα και δηλώνουν ποια βιβλία δεν χρειάζονται πια, και μπορούν να προμηθευτούν τα βιβλία της νέας χρονιάς από άλλους γονείς.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε το σύστημα ασφαλές με το να μη δίνουμε απλά τα τηλέφωνα και τα email των γονιών, αλλά να τα προστατεύουμε όσο μπορούμε. Παράλληλα, κάναμε δυνατή την εμφάνιση όλων των βιβλίων που είναι διαθέσιμα, ώστε να υπάρχει μια σχετική διαφάνεια στη διαδικασία.

Σίγουρα αυτό δεν είναι η καλύτερη λύση, την τελική λύση οφείλει έτσι κι αλλιώς να τη δώσει το κράτος. Είναι όμως μια προσπάθεια που έγινε καθαρά εθελοντικά που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει – έστω και λίγους – γονείς.

Αν σας αρέσει η ιδέα, μπορείτε να βοηθήσετε προωθώντας το όπου πιστεύετε ότι θα φανεί χρήσιμο. Μόνο αν αρκετοί γονείς δείξουν ενδιαφέρον θα έχει νόημα η κίνηση.

Επίσης, είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις για βελτίωση – όσο βέβαια μας επιτρέπει και ο χρόνος μας.

Δείτε το στη διεύθυνση: http://www.captainbook.gr/schoolbooks

2 απαντήσεις στο “Ανταλλαγές σχολικών βιβλίων”

  1. Παράθεμα: buzz

Τα σχόλια είναι κλειστά.