Linux Inside

Για όσους δεν το έχουν δει ακόμα, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος ενός νέου ελληνικού περιοδικού για το Linux και το ανοιχτό / ελεύθερο λογισμικό, το Linux Inside.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχεια του Linux Format, το οποίο σταμάτησε να κυκλοφορεί, αν κατάλαβα καλά λόγω λήξης της σύμβασης του εκδότη με το ξένο περιοδικό. Παρ’ όλα αυτά, το Linux Inside έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το προηγούμενο, καθώς και διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως π.χ. 3D barcodes με όλα τα link στα άρθρα.

Γενικά έχω σταματήσει εδώ και καιρό να αγοράζω περιοδικά, αφού όλες τις ανάγκες μου σε ενημέρωση τις καλύπτω online. Ειδικά μάλιστα για τα νέα σχετικά με open source και linux, έτσι κι αλλιώς ενημερώνομαι αρκετά γρήγορα, ακόμα και από τους ίδιους τους συντάκτες του περιοδικού, αφού ο καθένας στο δικό του blog καλύπτει ήδη όλα τα σχετικά θέματα πριν την κυκλοφορία του περιοδικού (π.χ. τα νέα του elkosmas.gr). Παρ’ όλα αυτά, το Linux Inside θα συνεχίζω να το αγοράζω όσο είμαι στην Ελλάδα, αφού πιστεύω ότι τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται στήριξη για να συνεχίσουν. Βοηθάνε πολύ τους νέους χρήστες (όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα κι εγώ, τα περιοδικά μου είχαν φανεί πολύ χρήσιμα), βοηθάνε στην ανάπτυξη της κοινότητας κ.λ.π.

Δείτε περισσότερα για το περιοδικό στη σελίδα http://www.linuxinside.gr.