Επίθεση στο πάρκο Ναυαρίνου

Αναδημοσιεύω από το indymedia:

Σήμερα τα ξημερώματα (γύρω στις 4:00) το πάρκο δέχτηκε επίθεση από κάποιους που εκμεταλλευόμενοι την απουσία κόσμου και το κρύο εισέβαλλαν προκαλώντας τις εξής καταστροφές :

  • εμπρησμό κεντρικού ηλεκτρικού πίνακα
  • καταστροφή των περιφράξεων (εκείνης που κατέστρεψαν τα ΜΑΤ το Σεπτέμβρη + άλλων δύο)
  • εμπρησμό ενός πίνακα ανακοινώσεων
  • καταστροφή κεντρικού καλωδίου

Πέραν της υλικής καταστροφής, η ενέργεια συνιστά επίθεση στη δημιουργικότητα και τον κόπο που έχουν καταβάλει οι φίλοι του πάρκου, στη λειτουργικότητα του χώρου (καταστρέφοντας την ηλεκτροδότηση) και στις αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας και της αυτοοργάνωσης όπως αυτές προσπαθούμε να αποτυπώνονται στο πάρκο.
Είναι προφανές ότι το πάρκο δεν έχει ειδική 24 ωρη περιφρούρηση, αλλά είναι εξίσου προφανές ότι είναι τμήμα ενός συνολικότερου κινήματος και δικτύου φίλων που είναι σε θέση να το υπερασπιστούν από τις επιθέσεις που δέχεται.

Καλούμε όλους τους φίλους του πάρκου, συντρόφους και κατοίκους, σήμερα Σάββατο στις 8:00 για έμπρακτη συμπαράσταση.

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου
http://parkingparko.blogspot.com/

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το σχολιάσω…

Μία απάντηση στο “Επίθεση στο πάρκο Ναυαρίνου”

  1. Δυστυχώς στη θλιβερή ανά τις τελευταίες δεκαετίες Ελλάδα*, λίγα πράγματα άρχισαν δειλά δειλά να γίνονται με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ/ΠΟΛΙΤΩΝ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μου πεις για άλλη μια φορά…
    Και πάλι λοιπόν/δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει μία Αθήνα/Ελλάδα βουτηγμένη μες τα σκ@τ@ μόνο και μόνο για να ρίχνουν το κάθε κρίμα και άδικο στον κάθε αλλοδαπό ΑΝΘΡΩΠΟ που έχει ζωή και δικαιώματα!
    Ας μείνουν λοιπόν οι καθυστερημένοι”Ελληνες” να τους κυβερνάει το κάθε “φιλελεύθερο-θρησκόληπτο” κόμμα και τα reality/serials με τα σκ@τ@ που τους σερβίρουν(καλή σας όρεξη)….όσο δε για τέλος ας νομίσουν πως αρρωσταίνουν από τις δήθεν εισαγόμενες και επικίνδυνες νόσους που πεπεισμένοι νομίζουν πως κάποιοι άλλοι ΣΥΝ-άνθρωποι μας φέρνουν από τις χώρες τους…Ξέρετε κάτι; Είσαστε άρρωστοι αλλά όχι από τον κάθε μη Έλληνα αλλά από το μυαλό και την ψυχή σας που χρόνια τώρα σαπίζει πιο πολύ.
    *αναφέρομαι στα έτη από το 1990 μέχρι σήμερα/αυτά που έζησα και σε αυτά που βιώνω…
    Υ.Γ κουράγιο σε αυτούς που μπάινουν ξανά κια ξανά στη διαδικασία να κάνουν κάτι όμορφο και “σωστό” για αυτό το σαπισμένο κράτος, έστω και αν αυτό φέρνει ένστολους πάσης στολής και αξιώματος να καταστρέφει γιατί έτσι πρέπει…

Τα σχόλια είναι κλειστά.