Από cvs σε svn

Αν και γενικά στη δουλειά μου δουλεύω κυρίως μόνος μου τον κώδικά μου και οι συνεργάτες μου ασχολούνται με τα γραφιστικά, παρ’ όλα αυτά πάντα χρησιμοποιούσα version control. Αυτό με βολεύει γιατί χρησιμοποιώ πολλούς υπολογιστές (laptop – macbook και μερικά pc) και έτσι μπορώ να συγχρονίσω τα project μου. Και φυσικά είναι μια καλή λύση για backup και είναι εύκολο να ανατρέξω σε κάποια παλιά έκδοση ενός αρχείου όταν καταστρέψω κάτι 😀

Πάντα λοιπόν χρησιμοποιούσα το cvs. Όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, απλά ήταν το πρώτο που έμαθα όταν άρχισα να παίζω με linux, και αφού άρχισα με αυτό, αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω. Η τελευταία έκδοση του Dreamweaver όμως έχει υποστήριξη για subversion μέσα από το interface του. Έτσι αποφάσισα να γυρίσω σε svn.

Η ενσωμάτωσή του στο DreamWeaver είναι πραγματικά πολύ βολική. Μέχρι τώρα πολλές φορές δεν έκανα check in τις αλλαγές μου γιατί βαριόμουν να κάνω μια επιπλέον κίνηση εκτός του editor που χρησιμοποιώ. Τώρα όμως είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Απλά μετά από τις αλλαγές κάνω check in μέσα από το DW.

Φυσικά έχω περάσει και το αντίστοιχο TortoiseSVN.

Τώρα μένει να δω πως θα πάμε με τον συχρονισμό με τα υπόλοιπα μηχανήματα…