Μια απαίσια μέρα

Σήμερα ήταν μια απαίσια μέρα… από το πρωί…
Μετά το πρωινό ξύπνημα (στις 2 το μεσημέρι :p) είπα να κάνω την πρώτη βόλτα στο web για να δω τα email μου. Το PC μου όμως είχε άλλη γνώμη… Δεν είχα Internet.
Μετά από λίγο ψάξιμο, κατάλαβα ότι το router (ένα speedtouch 530 που πήρα από τον ΟΤΕ) είχε ψοφήσει. Κρίμα, γιατί το είχα συμπαθήσει (πολύ βολικό για το σπίτι).
Μετά το πρώτο σοκ, αποφάσισα ότι πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω επειγόντως άλλο router. Τελικά αγόρασα ένα wireless router της Linksys, το οποίο σε γενικές γραμμές φαίνεται αρκετά καλό (φυσικά καλύτερο από το speedtouch). Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το ότι το web interface του δεν σε αφήνει να κάνεις αρκετές πόρτες forward, με αποτέλεσμα για κάποια προγράμματα να χρειάζεται να αλλάζεις τις ρυθμίσεις.
Με μείον 80κάτι ευρώ λοιπόν αποφάσισα να συνεχίσω τη μέρα μου όπως την είχα σχεδιάσει… Να περάσω δηλαδή fedora 7 στο παλιό pc και στο laptop μου, τα οποία είχαν fedora core 6. Αν και το 7 κυκλοφορεί αρκετό καιρό, μέσα στο καλοκαίρι δεν είχα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ. Και είναι τακτική που έχω, όταν κάνω μια αναβάθμιση, να περνάω πρώτα στα “δεύτερα” pc και μετά στο βασικό μου.
Ανοίγω λοιπόν το παλιό pc (ένας pentium 3 τον οποίο τον χρησιμοποιώ για δευτερεύουσες δουλειές, και για cvs repository) και αντί να δω το bios να περνάει από την οθόνη… αρχίζουν κάτι τρελά beep από την motherboard… Σβήνω, ξανανοίγω, δουλεύει. Και πάνω που είχα ηρεμήσει, βλέπω ένα kernel panic… Πάω να βάλω Rescue CD, kernel panic. Δοκιμάζω live cd άλλης διανομής, τα ίδια.
Με τα πολλά, έκανα ένα memory test και διαπίστωσα ότι η ram έχει τρελαθεί…
Η αλήθεια είναι ότι δεν με καίει και τόσο, αφού ετοιμάζομαι για νέο pc και αυτό που χρησιμοποιώ τώρα θα πάρει τη θέση του παλιού. Είχα όμως σκοπό να κάνω αυτό το pc dumb terminal σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, για να μπορούν τα αδέλφια μου να ψάχνουν στο net όταν χρειάζονται κάτι. Βάλε λίγο και το ψόφιο router… εκείνη την ώρα ήθελα να πάρω ένα ρόπαλο και να διαλύσω τα πάντα.
Τελικά παράγγειλα μια μνήμη που βρήκα σε δημοπρασία με 10 ευρώ, οπότε φτάνουμε στα 90κάτι ευρώ με το router.

Απολογισμός λοιπόν: 90 ευρώ / 0% παραγωγικότητα / υπερβολικά τεντωμένα νεύρα… τι άλλο θέλω;

ΥΓ. Το laptop αυτή τη στιγμή κάνει το upgrade σε fedora 7… και εγώ είμαι standby με το ρόπαλο…