Οδηγός διακοπών του Υπουργείου Παιδείας…

Σήμερα ήρθε μια γνωστή μου στο σπίτι, η οποία ήθελε να συμπληρώσει το μηχανογραφικό της, για να βρούμε μέσω internet πληροφορίες για κάποιες σχολές, ώστε να δει αν θα τις δηλώσει ή όχι.
Συγκεκριμένα, σε κάποιες σχολές, δεν είχαμε καταλάβει πιο ακριβώς είναι το αντικείμενό τους. Πρώτη μας απόπειρα ήταν μέσα από το site του Υπουργείου Παιδείας, που μάλλον δεν μας βοήθησε ιδιαίτερα (είχε μια λίστα με όλα τα ΤΕΙ/ΑΕΙ, χωρίς όμως καμία εξήγηση).
Τι πιο φυσικό λοιπόν από το να επισκεφτούμε τις αντίστοιχες σελίδες τους και να μάθουμε πληροφορίες από εκεί…
Αυτό που βρήκαμε μας άφησε άφωνους… Ok, σε κάποια τμήματα βρίκαμε εύκολα τις πληροφορίες που θέλαμε.
Σε κάποιες περιπτώσεις, οι πληροφορίες που ψάχναμε απλά δεν υπήρχαν, κάτι συνηθισμένο έτσι κι αλλιώς σε κρατικά site.
Όμως κάποιες περιπτώσεις μας κάνανε και τραβούσαμε τα μαλλιά μας…
Στο τμήμα Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων υπάρχει κάπου ο τίτλος αντικείμενο σπουδών. Ωραία λέμε, αυτό ψάχναμε… δείτε όμως το κείμενο που ακολουθούσε:

Το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων λειτουργεί στην Κατερίνη, στις νέες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ., που παραχώρησε και διαμόρφωσε ο Δήμος Κατερίνης, σε απόσταση 500 μ. από το κέντρο της πόλης.Το Τμήμα λειτουργεί με την επιστημονική και διοικητική υποστήριξη του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και στελεχώνεται με μόνιμο εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος. Η πόλη της Κατερίνης απέχει 68 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 5 χλμ. από τις ακτές της Παραλίας και Ολυμπιακής Ακτής. Οι ορεινοί όγκοι του Ολύμπου και των Πιερίων, με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, οι αρχαιολογικοί χώροι του Δίου και Πύδνας, σε συνδυασμό με τις καθαρές παραλίες του νομού, συντελούν στην ευχάριστη διαμονή και στην ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Πως είπατε;
Φανταστείτε τώρα τους μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες και έχουν αγωνία για το τι θα κάνουν στο μέλλον τους, να ψάχνουν στο internet για πληροφορίες, και τα κρατικά site να κάνουν διαφήμιση των περιοχών σαν να είναι τουριστικοί οδηγοί!
Εμένα το παραπάνω κείμενο μου λέει: Έλα να σπουδάσεις στο ΤΕΙ μας και σου εγγυόμαστε ξένοιαστες διακοπές για 4 χρόνια, βόλτες στο βουνό, βουτιές στην παραλία, ψυχαγωγία κ.λ.π…. βέβαια για σπουδές… ούτε λόγος!

Ανάλογα παραδείγματα βρήκαμε και σε άλλα τμήματα, είτε για διαφήμιση της περιοχής, είτε για διαφήμιση των υπευθύνων / δημάρχων κλπ…

Βέβαια, μου είπε η κοπέλα, στα φροντιστήρια μπορούσαν να τους εξηγήσουν ότι θέλουν σχετικά με τις σχολές που ενδιαφέρονται, και μάλιστα τους συμπληρώνουν και τα μηχανογραφικά…

Αυτό θα πει δημόσια, δωρεάν παιδία!!! Περαστικά μας…