Fedora Core 6 πονοκέφαλος

Τις τελευταίες μέρες αποφάσισα να ασχοληθώ με την εγκατάσταση του fc6 στους υπολογιστές μου που μέχρι τώρα είχαν το 5. Ξεκίνησα με το laptop, που είναι πάντα και το πειραματόζωό μου.
Δυστιχώς η νέα έκδοση του anacoda αποδείχτηκε πολύ προβληματική. Προσπάθησα 3 φορές να κάνω εγκατάσταση και κάπου στη μέση κόλαγε.
Στο τέλος τα κατάφερα να το εγκαταστήσω, αφήνοντας όμως όλα τα προεπιλεγμένα πακέτα (σχεδόν minimum εγκατάσταση). Έπρεπε λοιπόν να κάνω setup όλα τα πακέτα μετά με το Pirut.
Την πρώτη φορά όμως που το έτρεξα μου έβγαλε ότι το yum χρησιμοποιείται και δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση πακέτων.
Το πρόβλημα ήταν ένα service που ελέγχει κάθε λίγο για νέα updates και το οποίο τρέχει από default. Μου φάνηκε λίγο άκυρη κατάσταση, αφού ένας πιο άπειρος χρήστης δεν θα έβγαζε ποτέ άκρη.
Αφού το απενεργοποίησα, έτρεξα κανονικά το pirut, το οποίο όμως σε κάποια φάση απλά σταμάτησε να δουλεύει.
Δοκίμασα να κάνω την εγκατάσταση των πακέτων με το yumex, πάλι τα ίδια.
Έκανα format, ξαναπέρασα τη βασική εγκατάσταση, και μετά πέρασα όλα τα πακέτα που ήθελα από γραμμή εντολών, χωρίς να μπω καθόλου στο γραφικό περιβάλλον, με το yum.
Αυτό τελικά πέτυχε, και τώρα έχω μπροστά μου επιτέλους το KDE με compiz και ότι πρόγραμμα χρειάζομαι. Εξακολουθεί το fedora να είναι η αγαπημένη μου διανομή, ειδικά μετέ τη φοβερή δουλειά που έχει κάνει η ελληνική ομάδα. Όμως γιατί ρε γαμώτο να χαλάσω 2 μέρες για μια απλή εγκατάσταση; Και αναφορές για προβλήματα με το anacoda βρήκα σε διάφορα forum, είχαν κι άλλοι πρόβλημα, ειδικά αν προσθέτανε τα extra repositories.
Τελικά δεν το έχω περάσει στον desktop υπολογιστή, γιατί εκεί δουλεύω και δεν ρισκάρω για την ώρα να χάσω άλλες 2 μέρες.
Το μόνο που μου λείπει τώρα είναι να διορθωθούν κάποια προβλήματα με τη συνεργασία compiz-kde, είναι θέμα kde και όχι fedora και νομίζω ότι στα επόμενα updates θα διορθωθεί.

2 απαντήσεις στο “Fedora Core 6 πονοκέφαλος”

Τα σχόλια είναι κλειστά.