(Ελληνικά) Εργασία και χαρά

Sorry, this entry is only available in Greek. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Το τελευταίο διάστημα είχα ξεκινήσει συνεργασία με μια μικρή διαφημιστική εταιρεία, ως εξωτερικός συνεργάτης πάνω στο web development. Ο κλασικός τρόπος που δουλεύω δηλαδή, ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Αυτό όμως που έγινε τώρα δεν μου έχει ξανατύχει. Αφού τελείωσα τη δουλειά που είχα, κανόνισα με την εταιρεία να πληρωθώ μέσω τράπεζας. Με ειδοποίησαν λοιπόν ότι έγινε η κατάθεση.

Μετά από δύο μέρες πήγα να σηκώσω τα λεφτά… όμως δεν υπήρχαν. Μετά το πρώτο εγκεφαλικό, παίρνω τηλ. την εταιρεία και μου λένε ότι δεν υπήρχε υπόλοιπο και δεν μπήκαν τα χρήματα… Περίεργο λέω… αλλά μου υπόσχονται ότι την επόμενη θα μπουν.

Την επόμενη ξαναπάω… τίποτα. Ξαναπαίρνω, μου λένε έγινε κατάθεση μέσω άλλης τράπεζας, να περιμένω 2-3 εργάσιμες.

Περιμένω 3, ξανακοιτάω, τίποτα… Αρχίζω να εκνευρίζομαι.

Ξαναπαίρνω τηλ., μου ξαναζητάνε συγνώμη, πάλι λένε για το υπόλοιπο. Με τα πολλά κανονίζω να πάω την επόμενη μέρα από τα γραφεία για να τελειώνει η ιστορία.

Όντως, πάω, παίρνω και τα χρήματα… αλλά… όταν πάω εκεί, έχει κοπεί το ρεύμα. Όχι από ζημιά… δεν είχαν πληρώσει τον λογαριασμό.

Η εταιρεία πέφτει έξω, οι εργαζόμενοι εκεί δεν έχουν πληρωθεί και παίζει να είμαι ο τελευταίος που πήρε λεφτά από αυτούς. Εγώ φθηνά τη γλύτωσα, οι άλλοι όμως τι θα κάνουν;

Κρίμα…