Συμμετοχή στην κοινότητα

Εδώ και μερικές μέρες έχω καταφέρει να κάνω το πέρασμα σε linux στο τελευταίο pc που έτρεχε windows σαν κύριο λειτουργικό. Μέχρι στιγμής είχα σβήσει τα windows από το laptop και από όλα τα pc του γραφείου, αφού ούτως ή άλλως εκεί κάνω συγκεκριμένα πράγματα που δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο linux (απλά έτρεχα δηλαδή firefox/gaim/gimp/quanta/kdevelop).
Στο κεντρικό pc στο σπίτι μου είχα dual boot, με τα windows να είναι σχεδόν πάντα ανοιχτά και το fedora σε δεύτερη μοίρα. Αυτό κατάφερα και το άλλαξα, και απλά κράτησα τα windows για μερικά παιχνίδια και το sonar (που σιγά σιγά ελπίζω να το αλλάξω με κάτι open source).
Με αυτή την ευκαιρία, αλλά και με το ότι μπήκα και στον πλανήτη, αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο πιο ενεργά με την υποστήριξη της κοινότητας. Έκανα λοιπόν μια πρώτη απόπειρα μετάφρασης εδώ, και έστειλα και τα πρώτα μου mail στη λίστα εξελληνισμού του fedora που θέλω να συμμετέχω, αλλά και στον Δημήτρη για να με καθοδηγήσει.
Μπορώ να πω ότι η υποδοχή ήταν καλή και με παροτρύνει να συνεχίσω. Μου έκανε εντύπωση, τώρα που έκανα το πρώτο βήμα, το πόσο πιο ήρεμος είμαι τώρα, γιατί στην αρχή όλα μου φαίνονταν βουνό.
Ελπίζω λοιπόν να μπορέσω να φανώ χρήσιμος και εγώ…

2 απαντήσεις στο “Συμμετοχή στην κοινότητα”

  1. Tην καλησπερα μου Σου αφησα μια σκυταλη στο μπλογκ μου! Αν θες την παιρνεις
    Γιωτα

Τα σχόλια είναι κλειστά.