Υποστήριξη στο linux και υποστήριξη στα windows…

Προχθές από λάθος μου δημιούργησα ένα πρόβλημα στο laptop μου που τρέχει fedora core 6. Ξέχασα να το βάλω στο ρεύμα, και το έβαλα να κάνει update. Πάντα για κάποιο λόγο κάνω αυτή τη διαδικασία από shell, όχι από γραφικό περιβάλλον, και δυστυχώς εκεί δεν έχει auto shutdown όταν η μπαταρία φτάσει σε οριακά επίπεδα. Έτσι το laptop έσβησε απότομα την ώρα του update.
Χθες λοιπόν αποφάσισα να ξανακάνω το update σωστά. Ξεκίνησα, αλλά όταν κατέβασε όλα τα πακέτα, μου πέταξε ένα τρελό error που δεν το καλοκατάλαβα. Προσπάθησα 2-3 φορές και συνέχεια μου έκανε τα ίδια.
Τελικά πήρα το μήνυμα, το έγραψα στο google, και το πρώτο αποτέλεσμα που έκανα κλικ (2ο ή 3ο στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων) είχε πάνω – πάνω την αιτία του προβλήματος και τη λύση.
Απλά είχε πάθει ζημιά η βάση δεδομένων του rpm και ήθελε να δώσω απλά την εντολή:
rpm –rebuilddb
για να ξαναφτιαχτεί. Όλη η διαδικασία πήρε περίπου 1 λεπτό, και μετά έκανα πάλι update και όλα δούλεψαν μια χαρά. Επίσης έμαθα λίγα πράγματα παραπάνω για το πως λειτουργεί το σύστημά μου.
Και σκέφτομαι τώρα… τα windows όταν παθαίνουν κάτι ανάλογο… είναι δυνατόν να βρεις τόσο εύκολα λύση; Και αν βρεις λύση, θα καταλάβεις και ποτέ τι ακριβώς έκανες και τι ακριβώς δημιούργησε το πρόβλημα;
Την ώρα που στο laptop γίνονταν όλα αυτά, το άλλο pc που τρέχει windows, μου έκανε ένα κουλό στο msn… πήρε όλες μου τις επαφές που ήταν οργανωμένες σε ομάδες… και τις πέταξε σε μια ομάδα, αναγκάζοντας με να τις ξαναφτιάξω από την αρχή. Που οφείλεται το πρόβλημα; Μόνο η microsoft ξέρει :p :p :p

4 απαντήσεις στο “Υποστήριξη στο linux και υποστήριξη στα windows…”

  1. Είναι ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματα του λινουξ Γιάννη. Πολύ απλά συνήθως στο λινουξ η κατάσταση σωζεται.

  2. Το λίνουξ έχει το καλό της πολύ καλής υποστήριξης από τους ίδιους τους χρήστες του. Αλλά έχει και το μείον ότι για να τρέξει πρώτη φορά (ειδικά αν θες να εχεις επιτάχυνση 3d, ή αν εχεις wireless) θα σου βγάλει την πίστη.

  3. Βελτιώνεται όμως σιγά – σιγά και σε αυτόν τον τομέα. Ελπίζω πως σε λίγο καιρό θα παίζουν και αυτά πιο εύκολα, αφού οι εταιρείες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως πρέπει να δώσουν λίγη σημασία στην αγορά του linux και να φτιάξουν ανοιχτούς οδηγούς 😉
    Άλλωστε αν δουλεύεις πολλές ώρες σε υπολογιστή, μάλλον είναι πιο καλό να αργήσει να ρυθμιστεί αλλά μετά να παίζει σωστά, παρά να ρυθμιστεί με 5 κλικ αλλά πάντα να σου βγάζει προβλήματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.